برنده جایزه جهانی غذا امسال بر روی ماهی های کوچک برای سرخ کردن تمرکز دارد
یک متخصص تغذیه که پیشگام راه های پرورش ماهی غنی از عناصر کمیاب و اسیدهای چرب و گنجاندن آنها در رژیم های غذایی در کشورهای در حال توسعه بود ، به عنوان دریافت کننده جایزه جهانی غذا در روز سه شنبه معرفی شد.
جایزه جهانی غذا چیست؟
جایزه جهانی غذا توسط برنده جایزه صلح نوبل ، نورمن بورلاگ ، در سال 1986 ایجاد شد تا دانشمندان و سایرین را که کیفیت و در دسترس بودن غذا را بهبود بخشیده اند ، به رسمیت بشناسد. این بنیاد که جایزه 250،000 دلار (302،000 $) را اعطا می کند ، در دس موین ، آیووا مستقر است.
برنده امسال کیست؟
Shakuntala Haraksingh Tilsted ، 71 ساله ، که در جزیره ترینیداد در دریای کارائیب بزرگ شد و بعداً شهروند دانمارک شد ، به دلیل دستیابی به موفقیت هایش در سیستم های غذایی مبتنی بر ماهی مبتنی بر ماهی برای بهبود تغذیه ، سلامتی و معیشت میلیون ها نفر ، مفتخر شد. جهان
وزیر خارجه ایالات متحده آنتونی بلینکن در یادداشت های ضبط شده و ارائه شده در مراسم اعلامیه گفت: “دکتر تیلستد فهمیده است که چگونه این ماهی های کوچک غنی از مواد مغذی می توانند به صورت محلی و ارزان تربیت شوند.” “اکنون میلیون ها خانواده کم درآمد در بسیاری از کشورها ، از جمله بنگلادش ، کامبوج ، هند ، نپال ، برمه ، زامبیا ، مالاوی ، ماهی های کوچک را به طور منظم ، خشک و تازه می خورند ، در همه چیز ، از دودکش گرفته تا فرنی ، به کودکان و مادران پرستار مواد مغذی اساسی می دهند. موادی که از کودکان برای زندگی محافظت می کنند. این همه به لطف او است. “
وزیر کشاورزی ایالات متحده تام ویلساک و رئیس غذا سازمان ملل نائوکو یاماموتو نیز اظهار نظر کردند. باربارا استینسون ، رئیس بنیاد جهانی جایزه غذا ، Thilsted را به عنوان برنده اعلام کرد.
تحقیقات او چگونه آغاز شد؟
تیلستد در دهه 1980 در حالی که برای بهبود زندگی افراد سو mal تغذیه تلاش می کرد ، تحقیق در بنگلادش را آغاز کرد. وی پس از صحبت با زنان محلی که به او گفتند خوردن گونه های مختلف کوچک ماهی باعث تقویت آنها می شود ، وی شروع به مطالعه رژیم غذایی آنها کرد. در بازگشت به کپنهاگ ، او ارزش غذایی گونه های ماهی کوچک را در بنگلادش و بعداً کامبوج مطالعه کرد.
“من قادر به ارزیابی ترکیبات غذایی این گونه های کوچک ماهی شدم و فهمیدم که آنها بسیار غنی از عناصر کمیاب ، ویتامین ها و مواد معدنی هستند و از همه مهمتر ، فرم هایی که در آنها یافت می شود بسیار در دسترس هستند و می توانند توسط انسان جذب شوند بدن ، “او قبل از مراسم در ویدئویی از پنانگ ، مالزی به آسوشیتدپرس گفت.
زنی در 27 سپتامبر 2018 ماهی کوچکی را به نام مرکز خرید در دهکده Majuray ، هند طبخ می کند. Thilsted راهی برای پرورش ماهی های کوچک غنی از مواد مغذی به منظور پرورش محلی و ارزان در کشورهایی مانند بنگلادش ، کامبوج ، هند ، نپال ، ایجاد کرده است. برمه ، زامبیا و مالاوی. (آنی بانرجی / بنیاد تامسون رویترز)
این دانش او را به بنگلادش برمی گرداند ، جایی که او در مورد چگونگی پرورش ماهی برای کمک به آنها برای بهبود کارایی و ارزش غذایی محصول خود ، مطالعه می کند. در آن زمان ، پرورش آبزیان در این کشور تازه آغاز شده بود که اکنون 4 میلیون استخر پرورش ماهی داخلی دارد. در آن زمان ، معمول این بود که دریاچه ها از همه گونه های کوچک محلی پاک شود و آنها را با گونه های کپور که به عنوان ماهی اساسی برای غذا استفاده می شود و در بازار فروخته می شود ، ذخیره کنید.
سیستمی که او توسعه داده بود چیست؟
Tilsted گفت که پس از سالها تحقیق ، او و دیگران نشان داده اند که کشاورزان می توانند ماهی های بزرگ را در کنار ماهی های کوچک محلی غنی از عناصر غذایی پرورش دهند ، تولید را افزایش دهند و کیفیت غذایی ماهیان پرورشی را بهبود ببخشند.
وی گفت: “این سیستمی بود که ما برای رویکرد آبزی پروری استفاده کردیم ، که من آن را پلی کشت دریاچه می نامم.”
تفاوت در چیست؟
تحقیقات وی ، با کمک سازمان های بین المللی ، از جمله یونیسف ، صندوق بین المللی توسعه کشاورزی سازمان ملل و بانک جهانی ، درک علمی از اهمیت ماهی در رژیم غذایی را بهبود بخشیده است. تغییراتی که او به او کمک کرده به طور قابل توجهی به رژیم های غذایی و درآمد برخی از آسیب پذیرترین افراد جهان کمک کرده است.
تولید آبزیان بنگلادش از سال 2000 تاکنون سه برابر شده و اکنون با حمایت از 18 میلیون نفر پنجمین محصول در جهان است. افزایش تولید به ویژه فرصت های اقتصادی زنان را بهبود بخشیده است ، زیرا آنها حدود 60٪ از پرورش دهندگان ماهی را که در عملیات کوچک خانوادگی در کشور کار می کنند ، تشکیل می دهند.
Chantrea Boone از موسسه خیریه WorldFish یک کیسه ماهی در استان سیم ریپ کامبوج نگهداری می کند که آن را به استان باتامبانگ منتقل می کند ، جایی که برای ذخیره دریاچه ها مورد استفاده قرار خواهد گرفت ، 3 اکتبر 2018. WorldFish مستقر در مالزی یک سازمان تحقیقاتی بین المللی است که بر روی آبهای غذایی در کشورهای در حال توسعه در آفریقا ، آسیا و اقیانوس آرام. (بنیاد جارد فری / تامپسون رویترز)
Thilsted به مدت 10 سال با WorldFish ، مالزی ، یک سازمان تحقیقاتی بین المللی که بر روی غذاهای آبزی در کشورهای در حال توسعه آفریقا ، آسیا و اقیانوس آرام تمرکز دارد ، همکاری کرده است. این سازمان فرصت هایی را برای جابجایی رویکردهای غذایی ماهیان خود به سایر کشورها با بودجه از گروه های توسعه ، از جمله CGIAR ، یک مشارکت بین المللی از سازمان های متمرکز بر امنیت غذایی فراهم می کند. او اکنون به عنوان یک رهبر جهانی در تغذیه و بهداشت عمومی در WorldFish خدمت می کند. وی همچنین ریاست اجلاس غذایی سازمان ملل در سال 2021 و گروه متخصص سطح بالای امنیت غذایی و تغذیه را بر عهده داشت که به کمیته امنیت غذایی جهانی ، گروه اصلی امنیت غذایی و تغذیه سازمان ملل مشاوره می دهد.
Tilsted همچنین راه هایی برای گنجاندن ماهی در رژیم غذایی افرادی که نیاز به تغذیه اضافی دارند یافت. وی طرفدار استفاده گسترده از پودر ماهی خشک مقاوم در برابر قفسه با مواد مغذی غلیظ برای استفاده با سایر ادویه ها به عنوان ادویه برای افزودن به غذاهای دیگر بود.
او با جایزه چه خواهد کرد؟
تیلستد گفت که از اعطای جایزه جهانی غذا تعجب کرده است ، زیرا بسیاری از برندگان قبلی تمرکز محصولات اصلی مانند برنج ، گندم و ذرت را داشتند. او امیدوار است که این افتخار به او اجازه دهد تا توجه اهمیت تنوع در منابع غذایی ، از جمله ماهی و سایر غذاهای آبزی را جلب کند.
“من می بینم که این جایزه به شما بستری می دهد و در مورد من می خواهم با استفاده از این بستر با کارهایی که انجام می دهم جلو بروم و شناخت ماهیان و غذاهای آبزی را به عنوان ابرغذا و مهم برای رژیم های غذایی تحویل مواد مغذی تحریک کنم. فقیر و مردم آسیب پذیر ، البته در فرهنگ هایی که منطقی است چنین کاری انجام شود “، گفت: تیلستد ، گفت که نمی داند چگونه جوایز نقدی را خرج می کند.
وی اظهار امیدواری کرد که جایزه وی زنان را برای ادامه تحصیل ادامه دهد.
“من همچنین امیدوارم که با این پلت فرم و این جایزه ای که دریافت کرده ام ، بتواند به ویژه زنان جوان از کشورهای در حال توسعه را برای تحصیل علم و شروع کار در زمینه غذا و تغذیه الهام دهد ، زیرا من فکر می کنم برای بسیاری بسیار مفید و مفید است” او گفت. .
- ۰۰/۰۲/۲۲